Perinteinen sokerikakku
1 muki munia
1 muki sokeria
1 muki jauhoja (75% vehnäjauhoja ja 25% perunajauhoja)
2tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhomix muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti, kunnes aineet ovat sekoittuneet keskenään. Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 40min.
Paiston puolivälissä kannattaa kakun päälle laittaa folio, ettei pinta pääse palamaan. Kannattaa kuitenkin todellakin odottaa siihen 20min asti, ettei kakku vajoa.
Pohja on hyvä irroittaa mahdollisimman nopeasti vuoasta, jottei se tarraa kovasti reunoihin kiinni. Näin se myös jäähtyy nopeammin.
Pohja on hyvä irroittaa mahdollisimman nopeasti vuoasta, jottei se tarraa kovasti reunoihin kiinni. Näin se myös jäähtyy nopeammin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti