maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kermainen peruna-parsakaalisosekeitto

Tänään tuli tehtyä keittoa. Ei ollut mitään kovin kehuttavaa arsenaalia aineksia, joten päädyin keittelemään parit perunat ja parsakaalit cream of broccoli -tyyliseksi keitoksi. Enemmän siinä kuitenkin perunaa oli, eikä yhtään kermaa. Perunat kuitenkin tekevät suutuntumasta vähän kermaisen, joten siitä nimitys.

Kermainen peruna-parsakaalisosekeitto


4 pientä perunaa
puolet keskikokoisesta parsakaalista (n. 250g)
puolet paprikasta
7dl maitoa
suolaa
pippuria
1tl cayennepippuria
(puolikas liemikuutio)

Kuori ja pilko perunat pieniksi paloiksi. Leikkaa parsakaalista päät irti ja paloittele varsia pienemmiksi. Leikkaa myös paprika.

Paista vihanneksia oliiviöljyssä kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna perunoihin tulla hieman väriä (väri=makua!) ja kaada sitten maito kattilaan. Lisää cayennepippuri ja keitä niin kauan, kunnes peruna on kypsää. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi liemikuution, meillä ei niitä tänään ollut.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoa!

-

Koska tässä keitossa on perunaa, en suosittele soseuttamaan blenderillä. Sauvasekoitinkin tekee jo vähän hallaa koostumukselle, sillä perunasta tulee vähän liisterimäistä, jos liikaa soseuttaa. Sauvasekoittimella kuitenkin voi itse paremmin hallita sitä. Jos haluaa kokonaan välttää tämän, voi perunat keittää erikseen, soseuttaa lumiraudalla tai survojalla ja lisätä keittoon viimeisenä, kun muut ainekset on soseuttanut. Minä en tätä jaksanut tehdä, eikä tuosta nyt mitään liisteriä tullutkaan.

Jos välttämättä haluaa ihan oikeaa kermaisuutta tähän, niin tietysti soseutuksen jälkeen voi lisätä kuohukermaa myös notkeuttamaan koostumusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti