perjantai 18. huhtikuuta 2014

Suussa sulava mutakakku

Tuli niin kova suklaahimo, että oli pakko (taas) leipoa. Päädyin melko helppoon, mutta ah niin ihanaan mutakakkuun, joka on joku leipomusten täydellisyyden huipentuma. Itse ainakin rakastan leipomisessa taikinan maistelua ja syömistä, joten kun valmiissa tuotteessakin on sitä vielä jäljellä, on se täydellisyyttä. :)

Mutakakun ei ole meidän taloudessa tarkoitus olla kaunis jälkiruoka, vaan nimenomaan mässyjälkkäri, joka saakin valua joka suuntaan ja sotkea kaikki lautaset. Sen kanssa on parasta vaniljajäätelö tai kermavaahto, mutta tänään ei valitettavasti ollut varaa kumpaankaan, eikä kaupatkaan ole auki.

Mutakakku


2 kananmunaa
2,5dl sokeria
1tl suolaa
5rkl leivontakaakaojauhetta
1,5dl jauhoja
100g voita/margariinia sulatettuna
2tl vaniljasokeria
korppujauhoja ja  lisää voita vuoan voiteluun

Vatkaa munat ja sokeri puuhaarukalla kevyeksi vaahdoksi. Lisää seokseen suola, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja jauhot. Sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat yhdistyneet ja lisää sulatettu ja jäähtynyt voisula. Käytä nuolijaa, jotta saat ainekset pohjalta ja reunoilta mukaan taikinaan.
Voitele vuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20min riippuen kuinka mutaiseksi kakun haluat.

Itse paistan tätä aina 15-17min, koska rakastan erityisen mutaista kakkua, joka ei millään tahdo pysyä leikatessa paikallaan. Siksi ennen vieraille tarjoilua annankin kakun jäähtyä ja jähmettyä hieman jääkaapissa, jotta sen voi helpommin leikata tarjoilupaloiksi. Koti-iltana vain syön kakkua suoraan uunista tullessa, koska tämä on lämpimänä äärettömän ihanaa. Tänäänkin maistoin ensimmäistä kertaa jo vähän liian aikaisin, jotenkin kieli pääsi palamaan.

Munia ei kannata vatkata liian vaaleaksi vaahdoksi, koska siten kakusta ei tule yhtä mutaista ja tahmaista.

Kannattaa kokeilla, helppo ja melko halpakin resepti, koska minulla on yleensä kaikkia aineksia jo valmiina kaapeissa. Kuivakaapit kannattaakin pitää  aina täysinä, että inspiraation iskiessä voi helposti aloittaa leipomisen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti