En ole kerennyt kokkailemaan, mutta tänään tein näitä nopeita uunileipiä, joita joskus nuorempana äiti meille teki paljonkin viikonloppuiltoisin. Tuli ihan Kuopio mieleen.
Eipä tähän kyllä mitään reseptiikkaa tarvitse, mutta höpöttelenpä sen nyt aikani kuluksi tänne.
Nopeat uunileivät
4 viipaletta leipää (vaalea on parasta, mutta tottakai ruisleipäkin yms. käy)
8 viipaletta juustoa
4rkl ketsuppia
1 säilötty jalopeno
makkaraa tms. viipaloituna
mustapippuria
kuivattua oreganoa
Voitele leivät ketsupilla ja täytä mielesi mukaan. Itse tein puolet jalopenolla ja puolet ryynimakkaralla, koska en itse pidä tuosta makkarasta ja pöpö taasen ei välitä kovin jalopenosta. Lado kaksi juustoviipaletta täytteen päälle ja ripotttele oreganoa ja mustapippuria päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 10.15min, kunnes juusto saa vähän kaunista rusketusta pintaan.
Ja tosiaan täytteitä voi vaihdella ihan mielen ja kaappien sisällön mukaan. Äiti laittoi monesti meetwurstia tai tonnikalaa. Ketsupinkin voi korvata vaikka majoneesilla tai sinapilla, jos näistä pitää enemmän. Tässä väli-/iltapalaleivässä ei ole oikeaa eikä väärää, joten ihan mikä vain käy, jos vain itse on tyytyväinen lopputulokseen.
Huomenna on viimeinen työpäivä ja maanantaina alkaa uusi jakso! Ehkä enemmän koulupäivityksiä silloin luvassa siis, kun tutor-koulutuskin jatkuu. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti