torstai 24. huhtikuuta 2014

Nopeat uunileivät

Kiirettä pitää ja töitäkin pitää etsiä. Lauantaille sainkin työhaastattelun, joten toivotaan, että sieltä tärppäisi. Picnicissä ei ole mulle töitä, koska niillä on niin paljon tyyppejä listoilla jo valmiiksi. :(

En ole kerennyt kokkailemaan, mutta tänään tein näitä nopeita uunileipiä, joita joskus nuorempana äiti meille teki paljonkin viikonloppuiltoisin. Tuli ihan Kuopio mieleen.

Eipä tähän kyllä mitään reseptiikkaa tarvitse, mutta höpöttelenpä sen nyt aikani kuluksi tänne.

Nopeat uunileivät


4 viipaletta leipää (vaalea on parasta, mutta tottakai ruisleipäkin  yms. käy)
8 viipaletta juustoa
4rkl ketsuppia
1 säilötty jalopeno
makkaraa tms. viipaloituna
mustapippuria
kuivattua oreganoa

Voitele leivät ketsupilla ja täytä mielesi mukaan. Itse tein puolet jalopenolla ja puolet ryynimakkaralla, koska en itse pidä tuosta makkarasta ja pöpö taasen ei välitä kovin jalopenosta. Lado kaksi juustoviipaletta täytteen päälle ja ripotttele oreganoa ja  mustapippuria päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 10.15min, kunnes juusto saa vähän kaunista rusketusta pintaan.

Ja tosiaan täytteitä voi vaihdella ihan mielen ja kaappien sisällön mukaan. Äiti laittoi monesti meetwurstia tai tonnikalaa. Ketsupinkin voi korvata vaikka majoneesilla tai sinapilla, jos näistä pitää enemmän. Tässä väli-/iltapalaleivässä ei ole oikeaa eikä väärää, joten ihan mikä vain käy, jos vain itse on tyytyväinen lopputulokseen.

Huomenna on viimeinen työpäivä ja maanantaina alkaa uusi jakso! Ehkä enemmän koulupäivityksiä silloin luvassa siis, kun tutor-koulutuskin jatkuu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti