lauantai 12. huhtikuuta 2014

Katkarapu tom yum -keitto

Eilisen pääruokaa luvassa! Tästä tuli neljä hyvän kokoista annosta.

Katkarapu tom yum -keitto


1pss pakastekatkarapuja (tai tuoreita, jos on varaa)
1 limen mehu
kevätsipulia
4 pientä chiliä
1 paketti riisinuudeleita
3rkl instant hot and sour -pastea
4rkl kalakastiketta
(limelohkoja koristeluun)

Tämä keitto kannattaa valmistaa jokaiseen annoskulhoon erikseen, ainakin osittain.

Aloita laittamalla nuudelien keitto alulle. Keitä niitä n. 3-5min runsaassa vedessä. Samalla voit pilkkoa chilit ja kevätsipulit pieniksi renkaiksi.
Mittaa jokaisen kulhon pohjalle 1rkl kalakastiketta ja 1/4 limen mehu. Keitä kattilassa vähän päälle litra vettä, johon sekoita hot and sour -paste. Lisää katkaravut aivan keittämisen lopussa ja anna niiden vain sulaa. Jos käytät tuoreita, keitä niitä kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada lientä jokaiseen kulhoon ja sekoita. Lisää nuudeleita pihdeillä keskelle kulhoa ja koristele chilillä, kevätsipulilla ja limelohkolla.

Tämä on siis erittäin yksinkertainen, mutta maittava keitto! Tuota hot and sour -pastea saa Helsingistä ainakin Vii Voanista ja muista aasialaisista marketeista.

Muista tarjota keitto heti valmistumisen jälkeen, sillä vieraiden kuuluu odottaa ruokaa, eikä ruoan vieraita. Minäkin tein vain esivalmistelut ennen vieraiden saapumista, eli otin kaiken esille ja pilkoin sekä laitoin veden kiehumaan.

Kovin kehuttiin, mikä todistaa, ettei hyvä ruoka todellakaan ole aina monimutkaista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti