perjantai 25. huhtikuuta 2014

Cajun dirty rice

Hurstilta saatu maksa on istunut meidän pakkasessa jo sen aikaa, että tänään päätin sitä vihdoin valmistaa. Ainoa maksaresepti, josta olen koskaan pitänyt, on normaalisti kananmaksasta valmistettu dirty rice. Päätin siis tehdä sen pohjalta tällaisen riisiruoan, joka ei tietenkään ole täysin autenttista dirty ricea, mutta sinne päin.

Dirty ricehan saa nimensä siitä, että riisistä tulee rusehtavaa, eli "likaista", kun sitä paistaa maksan kanssa.

Cajun dirty rice


200g maksaa (perinteisesti kananmaksaa, minulla oli naudanmaksaa)
5dl keitettyä täysijyväistä riisiä (tähän tarvitset yhden pienen chilin)
1 punainen suippopaprika
kevätsipulia
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa

Keitä riisi kokonaisen chilin ja suolan kera. Kun riisi on valmista, poimi chili pois. Voit halutessasi pilkkoa sen vielä valmiin ruoan sekaan.

Pilko maksa ja paprika pieniksi paloiksi ja paista niitä kattilassa. Mausta ja lisää riisi, kunnes maksa on kypsynyt. Silppua lopuksi kevätsipulia joukkoon ja tarjoa suoraan kattilasta höyryävän kuumana!

-

Eli tämäkin taas superhelppo ja melko nopeakin ruoka, vain täysjyväriisin keitossa menee tietysti oma aikansa. Ja tämä on maksaruokana siitä hyvä, että maksan maku ei niin suuresti tule esille, vaan on paljon miedompi ja helpompi hyväksyä, kuin vaikka maksalaatikossa.

Hurstipäivitystä!

Kerkesin tänään hyvin Hurstille ja saatiin sieltä taas kaapit täyteen kaikkea.


Siinä osa ja noiden lisäksi ainakin maitoa saatiin. Eli kinkkua, kääretorttua, keksejä, salaatinkastiketta, juureslastuja, salaattia, omenoita, paprikaa ja leipää. Näillä elää taas hetken ehkä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti