tiistai 1. huhtikuuta 2014

Karpalotiramisu eli Karpalomisu

Sain vihdoin kulutettua vähän kananmunia ja sen karpalo-tuorejuuston tähän superhelppoon leipomukseen! Diggailen kovasti tän mausta, sopivan hapan ja ihana kahviaromi, muttei kahvin pahaa ja kitkerää makua.

Käytin tähän Savoiardi -keksien sijasta perinteistä sokerikakkupohjaa.

Karpalotiramisu eli Karpalomisu


Pohja

Täyte
1,5dl vispikermaa
4rkl sokeria
2 kananmunan keltuaista
200g karpalotuorejuustoa (esim. Crème Bonjour Karpalo)

Kostutukseen
2dl vahvaa kahvia
1/2dl kahvilikööriä tai esim. sherryä

Aloita täytteen valmistuksella. Vatkaa vispikerma ja 1rkl sokeria kovaksi. Vaahdota toisessa kulhossa kananmuna ja loppu sokeri. Yhdistä kerma, muna-sokerivaahto ja tuorejuusto, kääntele tasaiseksi.
Leikkaa kakkupohja n. 1,5cm paksuisiksi levyiksi ja asettele valitsemasi tarjoiluastian pohjalle. Kostuta reilusti kahvi-liköörinesteellä ja kaada osa täytteestä päälle. Aseta toinen kerros kakkupohjaa, kostuta tämäkin hyvin ja kaada täytettä päälle. Jatka tätä niin kauan, kunnes täyte loppuu, mutta jätä reilusti täytettä ylimmälle kerrokselle, että saat siitä mahdollisimman tasaisen.
Anna tekeytyä jääkaapissa, jotta kahvi ja täyte imeytyy kakkupohjiin. Tässä menee n. 4h. Ennen tarjoilua siivilöi päälle kaakaojauhetta. Päälle sopii koristeeksi myös tuoreita tai sulatettuja karpaloita.

Riippuen tarjoiluastian koosta, tästä määrästä voi saada kerroksia kahdesta eteenpäin. Itselläni tuli kolme. :)

Vähän henkilökohtaista päivitystä; eilen alkoi työssäoppimisjakso Töölöntorin Picnicissä! On ollut kyllä tosi mukavaa ja työkaverit on ottaneet hyvin mukaan porukkaan. Pääsin heti ekana päivänä tekemään lähes kaikkea mahdollista ja sovin jo näytönkin parin viikon päähän. Tänään jouduin lähtemään aiemmin, koska tuli ihan älyttömän huono olo, mutta onneksi ei vakavampaa ja huomenna taas jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti