sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Suklaakeksivoileivät chocolate chip cookie dough -tuorejuustotäytteellä

Kyllä, aikammoinen nimihirviö, mutta jotenkin en osaa nimetä näitä paremmin. Sain vain eilen ihan älyttömän idean tehdä tällaisia, joten tänään toteutin sen. Kuiva-ainevarasto meillä on aina melko täynnä, eli kaupasta piti hakea vain fariinisokeria ja tuorejuustoa. Seka tietty suklaalevy, josta hakkasin nuo suklaahiput täytteeseen.

Oli muuten järjettömän makeita, kunnon sokeripommi. Ei pystynyt syömään kuin yhden ja sen jälkeen tuli ihan sokerihumalainen olo.

Suklaakeksivoileivät chocolate chip cookie dough - tuorejuustotäytteellä


Keksit
150g voita (huoneenlämpöisenä)
2,4dl sokeria
1 kananmuna
1rkl vaniljasokeria
0,5dl leivontakaakaojauhetta
2,4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

Täyte
100g voita (huoneenlämpöisenä)
200g tuorejuustoa
0,5dl fariinisokeria
0,5dl jauhoja
2rkl vaniljasokeria
1/2tl suolaa
2,4dl tomusokeria
2dl suklaahippuja

Valmista keksit vatkaamalla voi ja sokeri keskenään. Lisää muna seokseen voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne nuolijalla kahdessa erässä voi-sokeriseokseen.
Kääri taikina kelmuun ja anna sen jähmettyä 2h jääkaapissa tai n. 30min pakkasessa. Pyörittele taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi renkaiksi pellille.
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10-15min ajan ja anna niiden jäähtyä täysin.

Aloita täytteen teko vasta, kun keksit ovat jo jäähtyneet. Vatkaa voi ja tuorejuusto yhteen ja lisää fariinisokeri ja jauhot. Vaihda nuolijaan samalla, kun kaadat taikinaan vaniljan, suolan ja tomusokerin. Hakkaa suklaalevystä itsellesi sopivia paloja ja kääntele ne viimeiseksi täytteeseen.

Laita täytettä kahden keksin väliin ja anna niiden viiletä hetki jääkaapissa, jotta täytekin ehtii vähän asettua.

Minulla keksitaikinasta tuli yhteensä 18 keksiä, eli 9 voileipää. Laitoin niiden väliin noin sentin kerroksen täytettä, jota jäi vielä pari rkl ylikin, mutta en sitä todellakaan enää pystynyt siinä vaiheessa syömään. Tuon kanssa olisin kaivannut jotain erittäin hapanta ja kirpeää juomista, joka olisi vähän tasapainottanut makeutta, mutta leivokset saakin olla joskus liian makeita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti