perjantai 4. huhtikuuta 2014

Korvapuustit

Pyöräileminen on niin kivaa. Töiden jälkeen menin käymään Eduskuntatalolla Tolkkua holhoukseen! -etkoilla/mielenosoituksessa. Siis mielenosoitus, jossa vastustettiin alkoholin korkeaa verotusta ja ravintoloiden aukioloaikojen yms. rajoittamista.

Kotiin kun pääsin, siivosin ja tiskasin ja leivoin ja pesin vessaa ja järjestelin ja imuroin ja pesin lattiaa ja huh. Aika täynnä ollut tämä päivä, mut kiva fiilis kuitenkin. :)

Mutta puusteihin.

Korvapuustit


Pullataikina
2,5dl maitoa (kädenlämpöisenä)
25g tuorehiivaa (tai 1pss kuivahiivaa)
1 kananmuna
1tl suolaa
1,5dl sokeria
2tl kaardemummaa
6-8dl jauhoja
75g voita/margariinia sulatettuna (tai 1/2dl öljyä)

Täyte
125g margariinia/voita huoneenlämmössä pehmenneenä
sokeria
kanelia

Lämmitä maito ja sekoita hiiva siihen. Jos käytät tuorehiivaa, murenna ja sulata hiiva maitoon. Jos taas käytät kuivahiivaa, kaada pussi maitoon, sekoita ja anna tekeytyä n. 5min.
Sekoita kananmuna, suola, kaardemumma, sokeri ja suurin osa vehnäjauhoista maitoon. Lisää loput jauhot kädellä alustaen ja viimeiseksi vaivaa mukaan margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa rauhassa mielellään lähemmäs kahta tuntia. Yleensä annan taikinalle aikaa 1-2h, riippuen kuinka kärsimätön olen.
Taikinan kohottua jaa se kahteen osaan ja kauli molemmat osat suureksi levyksi. Voitele levyt ohuesti margariinilla ja sirottele päälle itsellesi sopiva määrä ensin sokeria ja sen päälle kanelia. Tässä ei ole sen suurempaa merkitystä kuin että teen sen itse noin päin, koska mielestäni sokeri jää paremmin kiinni pullaan näin, eikä sula ja valu pellille.
Kääri täytetty levy tiukalle rullalle ja nipistä tiukasti kiinni. Leikkaa pötköstä vinoja paloja, eli toinen reuna on leveämpi kuin toinen. Näin valmiista puusteista tulee nätimpiä. Käännä leikattu pala siten, että leveä reuna on pöytää vasten ja paina kärki napakasti puustin sisälle.
Voitele puustit kananmunalla ja sirottele halutessasi vaikka raesokeria pinnalle. Anna kohota hetki ja paista sitten 200-asteisessa uunissa 15-20min.

Toinen tapa paistaa nämä, jota itse käytän, on laittaa ensimmäinen pellillinen kylmään uuniin ja antaa puustien kohota uunin lämmetessä. Samalla kun uuni lämpenee ja ensimmäinen erä paistuu, annan toisen pellillisen kohota hellan päällä ja laitan sen sitten suoraan uuniin ensimmäisten jälkeen. Tässä on vain se, että ensimmäistä erää täytyy vahtia aika tarkasti, koska tähän ei päde tuo sama aika kuin valmiiksi kuumassa uunissa paistamiseen.

Masu on aika turvonnut, kun söin tuota raakaa taikinaa. :) Mutta koko viikonloppu aikaa (eli vapaata) palautua tästä turvotuksesta. Huomenna haen jotain kamoja tuleville hamsterivauvoille.<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti