keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Katkarapu-caesarsalaatti ja valkosuklaakaakao

Kolmas päivä Picnicissä vietetty. Pyöräilin tänään töihin ja takaisin, meni vain ehkä 10min. Ajattelin jatkaa tätä ja mennä joka päivä, paitsi ehkä jos on tosi äklö ja inhoittava sää.

Olen päässyt tekemään kaikkea mahdollista jo ekojen päivien aikana; smoothiet, leivät, perunat, keitot, salaatit, kahvit, kassa, tiski, asiakaspalvelu... Kaikki mahdollinen on nyt käyty läpi. Meillä on kyllä tosi rento meininki siellä ja mukava työporukka. :)

Lounaaksi saan valmistaa itselleni siellä olevista raaka-aineista melkein mitä tahansa. Bakery-tuotteita ja pullovesiä yms. ei saa syödä/juoda, mutta muuten aika vapaasti saa kyllä mässätä mitä huvittaa. Tänään tein itselleni katkiscaesarin ja ihanan kaakaon, jossa oli maito- ja valkosuklaakastiketta.

Katkarapu-caesarsalaatti


Romaine -salaattia
sitrusrucolaa (eli rucolaa sitrusvinaigretissä pyöriteltynä)
Parmesan -juustoa
valkosipulikrutonkeja
katkarapuja
mustapippuria
Caesar -salaatinkastiketta

Leikkaa salaatti itsellesi sopivan kokoisiksi silpuiksi. Rakenna salaatti tarjoiluastialle/lautaselle siten, että alla on reilusti salaatinlehtiä ja päälle n. viideosa salaatin määrästä sitrusrucolaa. Ripottele parmesan -lastuja päälle itsellesi sopiva määrä, rouhi mustapippuria ja lisää katkaravut. Katkarapuja on hyvä olla reilusti, että kaikille/jokaiselle haukulle riittää. Kaada salaatinkastiketta päälle ja lopuksi vielä pinnalle krutonkeja.

Aineksia voi olla esim. (neljälle hengelle) 1 puntti salaattia, 250g katkiksia, 20-30g rucolaa ja vaikka 4-5rkl parmesania.

Oli ihan superhyvää ja ajattelin ehkä tehdä tuota taas huomenna, ellen keksi jotain muuta ihanaa.

Ja sitten tuo kaakao! Tuolla tehdään kaakao muutenkin siten, että kupin pohjalle laitetaan suklaakastiketta ja sitä jatketaan höyrytetyllä maidolla. Tein saman, mutta laitoin osittain sinne valkosuklaakastiketta, nom. Mittasuhteet olivat suunnilleen:

2rkl suklaakastiketta
1rkl valkosuklaakastiketta
3dl höyrytettyä maitoa

Eli kupin pohjalle kastikkeet, maidon höyrytys (eli kotona voi esim. keittää sen, tarkoitus oli vain kuumentaa maito) ja näiden sekoitus. Suklaakastike ei ihan heti sulanut joukkoon, mutta sitä olikin hauska sitten seurata.

Oli ihan hemmetin makeaa, mutta nam. Istuin tyytyväisenä takahuoneessa ja hörpin tuota kaakaota siellä varmaan kymmenen minuuttia.

Mutta töissä on todella mukavaa, tuntuu että aika menee tosi nopeasti. Kohta tääkin on varmaan jo ohi kokonaan ja sitten ihmettelen, että mitä kävi. Olisi kiva saada tuolta kesätyöpaikka, mutta en usko että näin käy. :( Siksi on tullut tässä haeskeltua vähän kesätyöpaikkoja muualtakin, esim. jäätelömyynnistä ja näinpäinpois. Toivottavasti joku paikka tärppäisi, lisätulot ois aika jees todellakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti