maanantai 31. maaliskuuta 2014

Muikut ja tomaattidippikastike

Paistoin ihan perinteisesti muikkuja tuossa yksi päivä. Viikonloppuna tein kanalle dippikastiketta, joka voisi myös sopia muikkujen kanssa, joten laitan ne tähän samaan postaukseen nyt sitten, kun eilen jäi välistä kiireiden vuoksi. :)

Paistetut muikut


4rkl vehnäjauhoja
2tl suolaa
2tl mustapippuria
1tl valkosipulijauhetta
oliiviöljyä
voita
500g muikkuja

Perkaa muikut.
Sekoita jauhot ja mausteet lautasella keskenään ja jauhota muikkufileet molemmin puolin.
Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja nokare voita ja paista muikkuja muutama minuutti molemmin puolin.

Tomaattidippikastike


2tl tomaatipyreetä
3dl ketsuppia
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
2rkl punaviiniä
4 tippää Jalosavu-savuaromia
1tl valkoviinietikkaa
Naga Morich Green Devil -chiliä
Rocato -chiliä
suolaa
mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia hetki pienessä kattilassa ja lisää tomaattipyree. Paista pyreetä hetki ja lisää valkosipulinpalaset. Odota, että raa'an valkosipulin haju katoaa ja lisää punaviini.
Keittele seosta hetki, kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää sitten ketsuppi ja Jalosavu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hapokkuutta valkoviinietikalla. Lisää lopuksi varovasti eri chilijauheita oman maun mukaan, keitä hetki ja soseuta sauvasekoittimella.

Eri chililajejahan on siis äärettömästi, eli ei nuo ole mitään kiveen hakattuja. Meillä vain noita sattui olemaan ja Naga Morich on hyvää. Olisin myös halunnut tehdä tämän tuoreista tomaateista, mutta äidillä ei niitä ollut. En jaksanut kovin tarkasti sitä soseuttaa, siksi siis vähän salsamainen koostumus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti