torstai 20. maaliskuuta 2014

Ginger Ale sour ja muuta kivaa

Nyt päästään mun lempiaiheeseen; drinkkeihin. Ensinnäkin alkuun, vihaan alkoholin makua. Jo pelkkä alkoholin haistelu saa joskus kylmät väreet kulkemaan mun selässä. Tässä varmaan se suurin syy siihen, etten kovin kännäile ympriinsä ja baarissa käymiset on jääneet alle varmaan 10 tai 15 kerran. Maistelen kyllä silti kaikkea ja opin tunnistamaan hajujen ja makujen perusteella hyvät mixit ja tuotteet, koska ammattitietous on aika tärkeää.

Rakastan kuitenkin drinkkien ja juomasekoitusten tekemistä ja sitä koetankin päästä aina koulussa tekemään, jos vaan mitenkään on mahdollisuus.

Lempidrinkki alkoholillisista mulle on gin sour. Eikä mikä vaan gin sour, vaan Beefeater-ginistä tehty. Gin sourhan tehdään 234-ohjeella, eli 2cl sokerisiirappia, 3cl sitruunamehua ja 4cl giniä ravistetaan Boston shakerissä.


Boston shaker on minulle ainakin helpoin ja kätevin käyttää, esimerkiksi one hand-shakeriä en oikein osaa kunnolla käsitellä. Ja onhan se nyt aika siistiä päästä heilumaan tollaisen kunnon baarimestarin työvälineen kanssa tiskin taakse. :D

Koulun raflassa saatoin työvuoron jälkeen jäädä baarin puolelle istuskelemaan hetkeksi ja juoda muutaman alkoholittoman drinkin, koska oppilasalennukset oli suotuisia mun kukkarolle. Alla esittelen yhden näistä mocktaileista, joka oli niin ihana että ah.

Ginger Ale sour


1 tlk Ginger Alea (Schweppes)
1 sitruunan mehu
(tilkka sokerisiirappia)

Tämä drinkki tehdään rakentamalla, eli valmistetaan suoraan tarjoilulasiin. Rakentaessa ensin laitetaan eniten sokeria sisältävät ja miedommat ja lopuksi vähiten sokeria sisältävät ja vahvimmat.
Laita lasiin ensin muutama jääpala, mittaa sokerisiirappi ja purista yhden sitruunan mehu sekaan. Jatka sitten Ginger Alella ja sekoita baarilusikalla.

Pidän itse enemmän happamista kuin makeista drinkeistä, joten käskin laittaa sokerilientä vain hyvin vähän, mutta sitä on helppo muutella oman maun mukaiseksi. :) Tämän juoman voi tarjota esim. drinkkilasista (se korkea ja suorareunainen lasi) tai Hurricane-lasista, josta se minulle tarjoiltiin. Koristeeksi sopisi vaikka sitruunanpalanen reunalle.

Viikonlopun aikana saakin sitten tehdä lisää juomia, kun on sukujuhlat äidin luona. Toivottavasti sieltä sitten tulee lisää sisältöä tännekin, kun näin alkuun tässä on ollut vähän tällaista turhaa ja höpsöä sepustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti