perjantai 21. maaliskuuta 2014

Terveiset Hurstilta

Tänään lähinnä päivitystä Hurstilta saaduista ruoista, ei siis mitään ihmeellisempää kokkailua tms. :)

Keskiviikkona oli hyvä päivä, saatiin kaikenlaista kivaa pullasta riisiin ja Paula-vanukkaisiin. Mukaan tarttui myös tuollaista kylppärinpesusuihketta, joka tuoksuu aika superihanalle.


Noista on tähän mennessä tehty nopea kiinankaali-wok, johon lisäsin pakkasessa olleet wok-vihannesjämät ja tarjoilin riisin kanssa. Ajattelin tuosta karpalotuorejuustosta tehdä jotain cupcakes-kuorrutetta tässä joku päivä, kunhan päästään viikonloppumatkalta takaisin kotiin.

Tänään Hurstilla oli vähän vähemmän tarjottavia. Sain jotain hoitoaineen tapaista tököttiä, joka pitää kai jättää hiuksiin. Tuli taas riisiä (onneks ei perunoita, en todellakaan keksi noin isolle määrälle perunoita mitään järkevää käyttötarkoitusta), joka oli ihan oikeaa risottoriisiä. Oon niin onnellinen, pääsen vihdoin tekemään joku päivä risottoa ihan oikeasta riisistä. :) Mulla on pakkasessa tallella mummon poimimia sieniä, eli voisi lähteä tekemään ihan perus sienirisottoa, mutta katsoo mihin se kehkeytyy.


Siinä siis tämän päivän saalis. Ja kyllä, maksaa. Laitoin sen pakkaseen, koska en tosiaan keksi mitä siitä voisi tehdä, eikä kyllä maksa mikään lempiruoka meille olekaan. Tuntuu vaan vähän pahalta nirsoilla näin kun tietää, että ilman näitä ruokia ei budjetti tosiaankaan riittäisi ja pitää olla kiitollinen kaikesta halleluja aamen, mutta anteeksi kun myönnän, että en ole ihan niin pahassa jamassa, että söisin noin suurta inhokkiruokaa. Ehkä sitten joskus, kun opin laittamaan maksaa tai ollaan nälkäkuoleman partaalla.

Oon tässä lähiaikoina (ja vähän pidemmänkin aikaa) miettinyt tosi paljon kasvissyöntiä ja kaikkea vastaavaa. Mun ruokavalio on kyllä muutenkin tosi ei-lihapainotteista, koska liha maksaa oikeasti ihan järkyttäviä summia. Ja jotkut kehtaa väittää, että kasvisruoka on muka liian kallista. :D

Ongelmia on ainakin siinä, että mihin kohtaan vetäisin rajan? Maitotuotteisiin ja kananmuniin? Niistä en ainakaan voi jo pelkästään leipomisen takia luopua, koska kyllä, tiedän, että on olemassa erilaisia vegaanisia vaihtoehtoja, mutta ne eivät vain tuota samaa lopputulosta. Tottakai joskus näillä erilaisia no eggs-jauheilla voi tulla jopa parempaa, mutta se riippuu ihan reseptistä ja itse haluan ainakin käyttää leivonnassani niitä tuotteita, jotka ovat siihen parhaita.

Toinen ongelma on raha. Ja kuten aiemmin sanoin, liha on paljon kalliimpaa kuin kasvikset, mutta meillä ei aina ole varaa edes niihin kasviksiin. Hurstilta saadut tuotteet auttaa tässä, mutta sieltä saa monesti nimenomaan maito- ja lihatuotteita. Tai perunoita. :D Siispä miten tämän toteuttaisin? Söisinkö ollenkaan Hurstin juttuja vai tekisinkö niistä vain ruokaa pöpölleni vai tekisinkö poikkeuksen tässä kohtaa?

Paljon kysymyksiä ja paljon pohdittavaa. Onneksi kohta alkaa kesäloma ja pääsee taas kesätöihin lisätienailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti