lauantai 29. maaliskuuta 2014

Karpea kirpelö, eli Kirpeä karpalo

Tänään oli Kanttarelli Publishingin "Poem A Day - Runo päivässä" -runokirjan julkkarit Hämeenlinnan  Verkatehtaalla. Kirjan ideana oli siis kerätä sosiaalisen median yms. kautta pöytälaatikkorunoilijoita, joilta otettiin runo teokseen ja vuoden jokaiselle päivälle on oma runonsa. Minunkin runo sieltä löytyy syntymäpäiväni 12.01 kohdalta. :)

Julkkaritilaisuuden jälkeen mentiin järkkäysporukalla läheiseen erittäin erittäin tunteikkaaseen pieneen kahvilaan, Kahvila Vinkaloon. Paikka oli ihan huippu! Myyjällä oli cowboyhattu ja bootsit, seinät oli punaiset ja vuorattu erilaisilla vanhoilla julisteilla, tauluilla, kelloilla, ihan millä vain. Siellä oli paljon kaikkea vanhaa krääsää, joka toi sinne ihanaa tunnelmaa. Kysyin siinä tiskillä suositusta juomaksi, jos pidän kirpeästä ja minulle suositeltaan Kapea kirpelö -nimistä drinkkiä, johon suurpiirteinen ohje tässä alhaalla. Täällä ei nimittäin mittakuppeja käytetty, eli lasiin vaan kaikki humps silmämittaisesti!

Karpea kirpelö


2-4cl kirkasta (vodkaa tai viinaa, ihan oman maun mukaan)
2-4cl karpalolikööriä
tujaus limemehua
karpalomehua jatkeeksi

Täytä lasi jäillä ja kaada sinne molemmat alkoholit. Purista päälle limemehu ja jatka karpalomehulla. Sekoita pari kertaa baarilusikalla ja nauti.

Tosiaan koska tämä tehtiin ilman mittoja, on mitat vähän tällaisia summittaisia, mutta kannattaa kokeilla, mikä mix sopii itselle. Ja tuo drinkki tosiaan oli tuon värinen, vaikka voisi luulla pöydän jotenkin vahvistavan väriä. Mutta oli kyllä hyvää, eikä alkoholikaan pahemmin tuosta läpi maistunut.

Käyn ehdottomasti uudestaan tuolla kahvilassa, senverran mukava paikka oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti