keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Red velvet cupcakes

Leivoin eilen red velvet cupcakeseja. Tykkään, tykkään, tykkään. :) Varsinkin siitä päälle tulevasta tuorejuustokuorrutteesta, jota jätin tahallaan yli, jotta voisin osan syödä salaa. Lähiaikoina on ollut selkeästi cupcake-villitys meidän keittiössä. Parin viikon aikana on leivottu neljästi vai viidesti peräti näitä ihanuuksia. Näihin saa vaan niin paljon eri variaatioita, eri tekstuureja, eri värejä, kaikkea! Olen nyt ensin yrittänyt kouluttautua varsinkin muffini-osan täydellisyydessä ja varmasti seuraavaksi alan keskittyä myös koristeluun enemmän. Mutta asiaan:

Red Velvet Cupcakes


Muffini
60g voita/margariinia (huoneenlämpöisenä)
1,8 dl sokeria
1 muna (huoneenlämpöisenä)
1,2 dl maitoa (täysmaito on parasta)
punaista elintarvikeväriä
3 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua, sitä tummaa)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa

Kuorrute
220g tuorejuustoa
1/2 tl vaniljaesanssia (vaihtoehtoisesti pari tl vaniljasokeria)
1,2 dl tomusokeria
2dl kermavaahtoa

Aloita laittamalla uuni 175 asteeseen.
Vatkaa voita kulhossa, kunnes se alkaa vaalentua. Lisää sokeri ja anna vatkautua vielä hetki. Sekoita muna joukkoon viimeisenä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada maito ja punainen elintarvikeväri voi-sokerisekoitukseen. Lisää sitten kuivat aineet ja sekoita vain hetki, kunnes kaikki on sekoittunut ja tasaista.
Jää taikina muffinivuokiin, itselläni tästä tuli n. 12. Paista uunissa 16-18min, riippuen hyvin paljon uunista, Valmista kuitenkin on, kun hammastikkuun ei jää taikinaa, kun sen tökkää muffinin sisälle.
Anna muffinien jäähtyä täysin ennenkuin edes alat tehdä päälle tulevaa tuorejuustosekoitusta.

Tähän väliin muutamaa kommenttia. Punaisen elintarvikevärin määrä riippuu hyvin paljon värin laadusta, onko se esimerkiksi tahnaa, pulveria, nestettä yms. Itselläni näistä tuli vähän liian pinkihtäviä, koska minulla oli vain nestemäistä ja jo aika vanhaa väriä melko vähän. Eli lisäile väriä tosiaan niin paljon kuin lystäät ja mihin oletkaan tyytyväinen itse. :)

Toinen on tuo maidon ja kuivien aineiden sekoittaminen. Yleensähän neuvotaan sekoittamaan ensin osa maidosta, sitten osa kuivista, sitten maitoa, sitten kuivia, sitten maitoa jne. Itse en tästä tavasta kovin pidä, koska en halua varsinkaan muffineissa sekoittaa kuivia aineita liikaa. Jauhoja sekoittaessa taikinaan muodostuu kimmoisuutta, joka varsinkin näin pienessä leivoksessa voi helposti tehdä siitä liian kuivan ja leipämäisen tuntuisen. Siitä siis tuo tapa sekoittaa ensin maito ja sitten kaikki kuivat.

Ja takaisin reseptiin, eli tuorejuustomixture!

Ota tuorejuusto jääkaapista hieman ennen aloittamista. Sen täytyy olla hieman lämpimämpää, jotta vatkaaminen olisi helpompaa. Vatkaa kermavaahto jo valmiiksi ja lisää siihen vanilja ja tomusokeri. Kermavaahto kannattaa vatkata erittäin kuohkeaksi, eli ei löysää kermavaahtoa tähän kuorrutteeseen!
Vatkaa sitten tuorejuustoa hetki, jotta siitä tulisi hieman joustavampaa ja yhdistä sitten kermavaahto. Taittele kermavaahto varovasti nuolijalla sekaan.

Sitten vain kuorruttamaan, miten sydän ikinä toivookaan. Itse olin vähän laiskalla päällä ja jätin kermavaahdon vahingossa vähän liian löysäksi, eli en voinut kunnolla pursottaa. Siispä vain lappasin tuota kuorrutetta päälle ja siinä se oli.

Kannattaa tosiaan kokeilla, nää on aika yummy ton kuorrutteen kanssa. :)

Voisin kirjotella vielä vaikka mitä ja ois pari ideaakin ja jo toteutettua juttua, mutta en voi tässä alussa nyt liikaa innostua ja kirjoitella viittä kertaa päivässä ja sitten kun innostus laantuu kirjoittaa paljon vähemmän. Ärysttävää. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti