tiistai 18. maaliskuuta 2014

School so far

Koulusta on pian vierähtänyt jo kokonainen vuosi. Vuosi, joka on mennyt niin nopeasti, etten edes tajua. Meillä on ollut ihana luokka, melko hyvä luokkahenki ja ihan supereita opettajia. Ensi viikolla täytyy kuitenkin tehdä valinnat ja sen jälkeen luokat hajoitetaan.

Meillä menee koulutusohjelma siis siten, että ensimmäinen vuosi opiskellaan molempia aloja; sekä kokin että tarjoilijan koulutusohjelmia. Ykkösen lopussa tehdään koulutusohjelmavalinnat, eli AMMA -valinnat, sekä ATTO (amamtitaitoa täydentävät tutkinnon osat) -valinnat, valinnat kaikille valinnaisista tutkinnon osista ja VALTO (vapaasti valittavat tutkinnon osat) -valinnat.

Joo, nää nimet ja kaikki valinnaiset on kovin sekoittavia. :D Periaatteessa kuitenkin AMMA:a tulee 40ov, kaikille valinnaisia 30ov, VALTO:a 10ov ja ATTO:a 20ov. Näisen lisäksi koulutusohjelmassa on 20ov kaikille pakollista tutkinnon osaa, eli Majoitus- ja tavitsemuspalveluissa toimiminen.

'Nuf said tästä tylsästä byrokratiasta ja takaisin aiheeseen. Ollaan siis opiskeltu kaikenlaista tässä ekan vuoden aikana, tehty ruokaa ja kaadettu vesilaseja toistemme päälle. Muutamaa kuvaa luvassa vuoden tuotoksista.


Integroitiin joskus syksyllä meidän keittiö- ja tarjoilutunteja siten, että luokka jaettiin ryhmiin ja yksi ryhmä oli kerrallaan tarjoilemassa ja pitämässä tarjoilutilaa yllä, kun loput tekivät orderin mukaisen menun. Tässä oli meidän kattaus, oltiin ihan ensimmäinen ryhmä, joka oli koskaan tehnyt tällaista meidän opettajan kanssa.

Keittiötunneilla on tullut tehtyä kaikenlaista perusjuttua, ei vielä mitään kovin ihmeellistä vielä. Alkuvuodesta tehtiin lähinnä erilaisia aamupaloja, kiusauksia, keittoja yms., sitten siirryttiin kalaruokiin, kanaruokiin ja liharuokiin. Syksyn lopuilla alettiin myös harjoitella hieman asettelua, eli kaikista ruoista piti tehdä vati- ja lautasannos.



















Ensimmäiset väkerrykset lautasannosten kanssa. Kyseessähän on siis lihamureketta, perunamuusia, vihreitä papuja ja veloutekastike.


Aamupalalle tehty lohitarjotin.





















Tämä oli muistaakseni kuhaa, kalaa jokatapauksessa. :D Lisukkeena oli valkosipuliperunoita, paistettuja vihanneksia (porkkana, parsakaali, fenkoli) ja katkarapu-veloutekastike.


Joskus englannintunnilla ei opiskeltukaan hirveästi englantia, vaan erilaisia juomasekoituksia. Osa on oikeasti jotain juotavia, osa on vaan leikkimistä maku- ja värisiirappien kanssa.

Koulussa on ihan mahtavaa, rentoa, mukava fiilis ja kaikkea. Jos vaan jaksat tehdä koko ajan. Jos alkaa inistä vastaan, niin kyllä nääkin opet osaa olla ilkeitä, mutta muuten näistä on tullu meidän kavereita kyllä. Tässä oli tällainen pikakatsaus menneeseen ja pian ohi olevaan vuoteen. Monia hauskoja juttuja puuttuu vielä ja osasta ajattelin selitelläkin eri postauksessa, että ei liian sekavaksi mene ja pystyy kunnolla selittelemään jutut halki.

Pian pakka kuitenkin sekottuu ja kesän jälkeen alkaa uusi vuosi, uudet kujeet ja tilalle tulee uudet luokkalaiset. Saa nähdä mihin valinnat vie, nyt kuitenkin vietän tän viikon hiihtolomaa ja ajattelin kuluttaa ainakin osan päivistä tekemällä drinkkejä tai leipomalla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti