maanantai 24. maaliskuuta 2014

Suklaa-kahvicupcakes

Toiseksi viimeinen päivä normaalia koulua tänä vuonna. Tehtiin ammatilliset valinnat ja päätin nyt alustavasti laittaa tarjoilijan koulutuksen vireille. Opo lupasi kuitenkin, että jos tykästyn keittiöjakson aikana vielä uudestaan kovin kokkailuun, saan vaihtaa sen.

Pidettiin keittiötuntien aikana palautekeskusteluja, joista sain kyllä hyvää palautetta. Keittiöope sanoi, että musta on kummallekin puolelle ja osaan olla ryhmässä ja ryhmän kantava voima yms. Kuulemma mussa on johtajan vikaa, eli voisin olla esimiehenä ja vaikka ravintolapäällikkönä joskus tulevaisuudessa. :)

Ruoaksi väännettiin nopeasti toast Skagen, fetasalaatti, kolme erilaista pizzaa, mustikkamuffinit ja meidän ryhmän suklaa-kahvicupcakes buttercream-frostingilla.

Suklaa-kahvicupcakes


Muffini
50g voita (huoneenlämpöisenä)
2,4dl sokeria
1 muna
1,2dl kaakaojauhetta (joko leivontaan tarkoitettua tummaa tai juomajauhetta riippuen kuinka suklaisia haluat muffineista)
3dl jauhoja
1/2tl suolaa
1tl vaniljaesanssia (tai 1rkl vaniljasokeria)
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1,2dl vahvaa kahvia (jos kahvia ei löydy, laita 2,4dl:n maitoa 3tl pikakahvijauhetta)
1,2dl maitoa

Kuorrute
150g voita (huoneenlämpöisenä ja erittäin pehmeänä!)
3dl tomusokeria
1rkl maitoa (huoneenlämpöisenä)
(elintarvikeväriä
strösseleitä)

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Kaada vanilja, maito ja lähes kylmä kahvi taikinaan ja sekoita hieman. Lisää kuivat aineet. Kääntele, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Älä työstä taikinaa liikaa.
Jaa muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa n. 18-20min. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vatkaamalla ensin voi keveäksi ja valkoiseksi. Lisää sitten tomusokeria ja maitoa vuorotellen, kunnes koostumus on notkea, mutta kuitenkin jämäkkä. Lisää halutessasi elintarvikeväriä piristämään kuorrutteen ulkonäköä. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja ripottele päälle strösseleitä.

Minulla tästä taikinasta tulee normaalikokoisilla muffinivuoilla n. 12 kuppikakkua ja isoilla Amerikan muffinivuoilla 8. Koulussa tein tupla-annoksen, jotta kaikille olisi oma kakkunen.

Opettaja kehui näiden makua ja koostumusta erittäin paljon, ihan jo melkein nolotti. :) Tällä kertaa tuo kuorrute onnistui parhaiten koskaan, koska olin antanut lämmetä rauhassa ja kunnolla. Annoin sen myös vatkautua yleiskoneessa melko kauan, jolloin siitä tuli kunnolla valkoista ja kevyttä ja sitä oli helppo pursottaa.





















Siinä vielä parit otokset näistä nameista ja minä puhtoisissa kokkivaatteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti