sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

American pancakes

Brunssilla nautittiin tänään amerikkalaiset pannukakut jäätelön kera. Käytän näihin kahta reseptiä, riippuen siitä kuinka paljon aineksia on tarjolla. Tästä versiosta pidän kuitenkin enemmän. :)

American pancakes


3dl maitoa
2 kananmunaa
4dl jauhoja
1rkl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
3rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl rypsiöljyä (muukin kasviöljy käy, esim. auringonkukkaöljy, mutta EI oliiviöljy)

Vatkaa munat maitoon. Lisää leivinjauhe, suola, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot desi kerrallaan aina välissä kunnolla vatkaten, näin taikinaan muodostuu samalla myös ilmakuplia. Lisää viimeiseksi öljy.
Lämmitä pannu kuumaksi ja paista lettuja ilman voita/öljyä pannulla siten, että pintaan muodostuu ilmakuplia. Käännä sitten lettu ja paista hetki, tässä vaiheessa lettu on jo lähes paistunut läpikotaisin, eli toinen puoli ei tarvitse paistoa lähes yhtään.
Tarjoa vaikka voin ja sokerin tai vaahterasiirapin kanssa. Myös jäätelö sopii hyvin.

Itse laitan hellan aluksi täysille (kutoselle) ja kun laitan ensimmäisen letun pannuun, käännän heti hellaa pari pykälää alemmas neloselle. Näin letulle jää aikaa paistua vähän hitaammin sisältä ilman, että pinta palaa heti.

Tästä taikinasta tulee 5-10 pannukakkua, riippuen paljon koosta, paksuudesta, oikeastaan ihan kaikesta. Minä teen tästä aina 10kpl.


Tässä vielä ihana brunssipöytä, melkoisen yksipuolinen tosiaan, mutta nam. Tein meille kaksinkertaisen satsin ihan varmuuden vuoksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti