lauantai 3. toukokuuta 2014

The Last Supper

Koska ollaan lähdössä kohta Ruotsiin, enkä kerkeä nyt päivitellä pariin päivään, ajattelin näyttää koulussa tehtyjä tuotoksia taas.

Muutamilla viimeisillä keittiötunneilla saatiin itse suunnitella ja toteuttaa neljän ruokalajin päivällinen. Luokka jaettiin neljään ryhmään, joista yksi valmisti alkukeiton, toinen alkuruoan, yksi pääruoan ja viimeinen jälkiruoan. Itse kuuluin jälkiruokaryhmään.

Suunniteltiin siis itse, mitä halusimme valmistaa ja tilattiin tarvittavat raaka-aineet. Seuraavilla tunneilla sovittiin aikataulutus, eli milloin mikäkin ruokaa pitää olla suunnilleen valmiina ja nostettuna 18 annokseen pöydälle.

Alkukeittona meille tarjottiin sellerisosekeitto, jossa oli possutartar ja yrttiöljyä. Muistaakseni siinä oli vielä  joku paistettu lantun/sellerinpala tartarin alla, mutta en mene nyt raaka-aineesta ja valmistustavasta takuuseen.


Alkuruokana oli lohimureketta, confattua lohta, kukkakaalipyrettä, joka oli värjätty tillillä sekä porkkana- ja kurkkusiivuja.


Pääruoaksi saimme karitsaa, maa-artisokkapyrettä, punaviinikastiketta, perunapalloja, pikkelishalottia ja lehtikaalia. Karitsan päällä oli lisäksi hallespähkinäcrumble.


Ja oman ryhmän tuotos, eli jälkkäri! Punaviinissä haudutettuja päärynöitä, kauralastuja ja minun itse tekemä vaniljajäätelö. :) Kastikkeena toimi haudutusliemi, jota keitettiin kokoon ja lisättiin brandyä.


Jäätelö teki kyllä hyvin kauppansa, en melkein saanut rauhassa nostaa annoksia ollenkaan.

Että sellaista kouluilua, toi kerta oli kyllä erittäin hektinen, mutta mukava ja sai vähän kosketusta siihen, millaista on oikeasti nostaa monia annoksia ja tehdä niitä sarjatyönä.

1 kommentti:

  1. Ihania ohjeita! Oli pakko alkaa lukemaan! :) Käy ihmees kattomassa minunkin blogia :D

    VastaaPoista