sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Rapea pannupizza

Tänään nopeasti ennen työvuoroa tein pöpöselle pizzaa. Maistoin itsekin hieman ja täytteet oli kyllä mun makuuni.

Rapea pannupizza


Pizzataikina
25g hiivaa
2dl lämmintä vettä
5dl jauhoja
1tl suolaa
1rkl oliiviöljyä

Täyte
Mitä vain!

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja suola ja vaivaa taikina tasaiseksi. Sekoita vielä öljy taikinaan ja nosta se laudalle/työtasolle. Jauhota taso ja vaivaa taikinaa voimakkaasti n. 20min tai kunnes se alkaa olla elastista, eikä enää repeä helposti.

Kohota taikinaa vähintään tunti.

Kun taikina on kohonnut, muotoile siitä itsellesi sopivan kokoinen pizza/pizzoja. Itse tein tästä taikinasta yhden paksupohjaisen pannupizzan. Asettele pizza uuninkestävään paistinpannuun ja laita pannu levylle keskilämmölle paistumaan. Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja haluamasi täytteet. Meillä oli jalopenoa, mozzarellaa ja meetwurstia, sekä tietysti normijuustoa.

Kun pohja on saanut hieman rapeutta, laita se paistumaan 200-asteiseen uuniin n. 15-20min. Pizzan voi tarjota joko suoraan pannusta tai ottaa ennen tarjoilua lautaselle.

-

Ja tosiaan kotikonstein kun on välillä vähän hankala saada rapeaa pohjaa pizzaan, kehittelin tuon pannulla paistamisen. Toinen tapa on laittaa pelti uuniin kuumenemaan ja laittaa paistovalmis pizza sen päälle kypsymään.

Koulussa päästiin heti vuoron alussa tavarantoimitushommiin, kun parsat loppui kesken.


Loppuvuorosta tehtiin henksu työntekijöille. Tuotokseksi tuli uunileipiä eri täytteillä ja chilimajoneesia.


Majo oli hyvää ja leivät oli mukavan rapeita. :) Huomenna luvassa äitienpäivälounas koulussa, johon olen valmistanut monia komponentteja. Saa nähdä mitä saan tehdä siis huomisessa vuorossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti