keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Appelsiini-jello shots

Pääsin vihdoinkin kokeilemaan tällaista viritystä, josta joskus näin kuvan netissä! Oli kyllä aika nams, mutta meillä oli vain kirkasta viinaa, joka oli ehkä vähän huono näihin. Joku kermalikööri tai vastaava, mahdollisesti Pisangkin kävisi näihin, jos makumaailmaa muuttaa vaikka päärynämehuun tms.

Appelsiinin kanssa käy myös alkoholiksi Cointreau, jos sen mausta pitää.

Itse tein tämän valmiilla jello-pulverilla, joka oli appelsiinin makuista. Mahdollisuus on kuitenkin myös tehdä ihan liivatteella, jos ei pääse käsiksi valmispulvereihin.

Appelsiini-jello shots


1pss Imperial Orange -jellopulveria TAI 3-4 liivatelehteä
2,5dl appelsiinimehua (hedelmästä puristettuna, n. 3 isoa appelsiinia)
2,5dl omavalintaista alkoholia
3 appelsiinin kuoret puolitettuna

Pulveriohje
Puolita ja mehusta appelsiinit ja kaavi hedelmäliha kuorista pois. Jos haluat ja jaksat, voit siivilöidä mehusta hedelmälihat pois.

Kuumenna mehu kiehumispisteeseen ja sekoita pulveri siihen, kunnes kaikki on liuennut tasaisesti nesteeseen. Kaada kylmä alkoholi seokseen ja sekoita. Jaa appelsiininkuoriin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Ennen tarjoilua leikkaa appelsiininpuolikkaat neljään osaan, jotta niistä tulee sopivan kokoisia shotteja.

Liivateohje
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mehusta ja puhdista appelsiinit kuten aiemmassa ohjeessa.
Sekoita huoneenlämpöinen (lämpötila on tärkeä, ettei liivate muodosta säikeitä seokseen) alkoholi ja 2dl mehusta valmiiksi yhteen.

Kuumenna loput mehusta (0,5dl) kiehumispisteeseen, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Anna nesteen hieman jäähtyä ja kaada se sitten pienenä norona koko ajan sekoittaen alkoholi-mehuseokseen.

Jaa appelsiininkuoriin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 5h, miellellään yön yli.

Ja tietysti mitä enemmän liivatetta, sitä kiinteämpää hyytelöä tulee, mutta ei nyt kannata hirveästi lisäillä sitä, ettei tule ihan kumipallohyytelöä, jota ei voi edes syödä. :)

-

Ja loppuun tämän päivän Hurstisafkat!


Eli porkkanoita, maitoa, kuohukermaa, katkarapusalaatti, minibanaaneja, mustikkakakkua, sämpylöitä, munia ja juustotaskuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti