tiistai 6. toukokuuta 2014

Heja Sverige!

Ruotsista kotiuduttiin turvallisesti muutaman alkoholipullon kera Suomeen. Luvassa ihan pieni päivitys siitä vain, kuvapainotteinen.

Ekana iltana ja aamuna syötiin buffetista ja maisteltiin kuppilassa erilaisia oluita. Yksi näistä oluista oli Fuller's ESB.


Jubailtiin illalla tosi myöhään, johonkin neljään asti, mutta silti aamulla jaksoi nousta uuteen päivään ja lähteä kiertämään Ruotsin maita. Yritettiin ensin löytää Gärdetin t-bana-asemalle, mutta käännyin yhdestä risteyksestä väärin ja päädyttiinkin sitten kävelemään yli 6km keskustaan.

Ostettiin metroliput ja lähdettiin käymään Husbyssä, koska pöpönen välttämättä halusi nähdä, onko siellä samanlaista kuin uutisissa on kerrottu. Se halusi välttämättä myös käydä siellä asti syömässä kebabia. :)


Ja sellaistahan siellä oli. Ihankuin olisi johonkin Kontulaan astunut, mutta vielä enemmän maahanmuuttajia. Oltiin ainoat valkoihoiset, tai ainakaan ei törmätty vielä kehenkään muuhun.

Metroasemilla oli muuten hauskoja mainoksia.


Ja ostettiin kaupasta tuote, jota ei voisi myydä Suomessa, koska "se opettaa lapset tupakoimaan". Jännä juttu, että kuitenkin Ruotsissa vain kolme ihmistä tuli vastaan tupakka kädessä, kun Suomessa määrä on ehkä 1000-kertainen.


Matkalla T-Centralenille käveltiin keilauspaikan ohi, jonne sitten Husbystä palattua mentiin keilaamaan tunniksi. Join siiderin, enkä kyllä vieläkään voi sanoa pitäväni siidereistä yhtään.



Keilauksen jälkeen palattiin laivalle, kunhan ensin oltiin selvitetty, missä pitää jäädä ja millä metrolla mennä. Pääsin siis puhumaan ruotsia ja koen, että se sujui aika hyvin jopa. Tulin ymmärretyksi ja ymmärsin myös itse. Pöpönen alkoi aina puhua englantia, vaikka minä olisin voinut hoitaa jutut ruotsiksi. :) Otin "hienon" maisemakuvan hytin ikkunasta.


Paluumatkalle ei oltu varattu buffetia, vaan käytiin Happy Lobsterissa syömässä.



Äiti ja sen mies söi tuollaisen äyriäislautasen, jossa oli vähän kaikenlaista; hummeria, katkarapua, simpukkaa, osteria yms.

Pöpö söi lohta ja polentaa ja härpäkkeitä.


Ja minä otin kuhaa, perunoita ja chorizoa + härpäkkeitä. :)


Illalla mentiin vielä uudestaan sinne kuppilaan juomaan ja pyysin baarimestaria suosittelemaan itselleni juomaa, mutta siitäpä kerronkin seuraavassa postauksessa. Oli meinaan senverran hyvää.

Ylipäätään oli ihan mahtava reissu, mutta omatunto kalvaa kyllä kun kulutettiin niin paljon äidin rahoja. Se meinaan maksoi meille ruokailut ja kaikki, meillä ei ikinä olisi ollut kaikkeen tällaiseen rahaa. Pitää keksiä jotain kivaa sille joskus, jos olisi edes vähän rahaa tai joku idea iskisi taivaalta.

Sitten kotipäivitystä!

Eilen meille kotiutui kaksi ihanaa roborovskityttöä, Tiu ja Piu. Kovin ovat suloisia ja pieniä ja aktiivisia ja kiinnostavia tuijotella. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti