maanantai 26. toukokuuta 2014

Broileri-pecorinopasta

Pelastusarmeijan kanapalleroiset oli menossa pilalle hyvää vauhtia, joten piti äkkiä pyöräyttää jotain nopeeta ruokaa niistä. Sovelsin vähän ainesten mukaan pecorino-mustapippuripastaa ja hyväähän siitä tuli. En tosin yhtään pidä noiden kanapalleroiden koostumuksesta, jotenkin kovin kumimaisia ja kuivia. :( Parasta tähän varmasti olisi pilkkoa pieneksi ihan kananrintaa tai jotain vastaavaa. Meidän budjetilla nyt kuitenkin käytetään sitä mitä saatavilla on! :)

Broileri-pecorinopasta


200g broileria
150g herkkusieniä
250g pastaa (meillä oli vain makaronia)
2dl ruokakermaa
5rkl pecorino-juustoraastetta
1rkl mustapippuria
1rkl oliiviöljyä
1 kanaliemikuutio
1tl suolaa

Keitä makaronit liemikuution kanssa, kunnes ne ovat al dente.

Pilko sienet ja kanat pieniksi. Paista sienistä liika neste oliiviöljyssä pannulla ja mausta ne suolalla. Valuta makaronit ja lisää joukkoon sienet sekä kana. Kaada ruokakerma joukkoon ja mausta pecorinolla ja mustapippurilla. Anna kaiken lämmitä ja tarjoa heti!

Jos käyttää raakaa kanaa, täytyy se tietysti ensin paistaa ennen ruokaan lisäämistä.

-

Taas kerran tällaista simppeliä ruokaa, mutta pecorino on äärettömän hyvää pastan, kerman ja mustapippurin kanssa. Piti kuitenkin lisätä tähän vielä jotain, että tästä tuli vähän ruokaisampi, kun pöpöselläkin oli tänään vuoden viimeinen koe ja viimeinen matematiikankoe ennen syksyn kirjoituksia!

Banaanitkin odottelee tuolla pakkasessa jäätelöksi muuntumista, mutten mistään löydä sauvasekoittimen teräosaa.

Viimeiset viikot koulussa käynnissä ja enää muutama vuoro edessä ennen matkailuautoreissulle lähtöä. En millään jaksa odottaa sitä, vielä kun siellä on kaasuhella, eli voin kokkailla! Tavoitteena olisi kyllä todellakin hyödyntää ihan luonnon antimia reissulla, nokkosta tai muuta vastaavaa. Täytyy käydä kirjastossa lainaamassa kirjoja luontokokkailusta ja hankkia myös erilaisia helmiä, että voi tehdä matkamuistokoruja ja kaverikoruja kun ehtii. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti