perjantai 4. heinäkuuta 2014

Sinappinen kasviskastike

Taasen on tullut innostuttua enemmän kasvispainotteisesta syömisestä, enkä olekaan syönyt ollenkaan lihaa, ellei sitä ole joku muu minulle tehnyt. Sekin on tainnut tässä parin viikon aikana olla vain pari kertaa. Tämän lisäksi on tullut innostuttua hennauksesta, niin ihon kuin hiustenkin. Siitä ehkä joku kerta lisää. :)

Ja taasen anteeksi tummasta kuvasta, kokkasin myöhään illalla.

Sinappinen kasviskastike


1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
100g herkkusieniä
4 valkosipulinkynttä
10cm pala purjoa
2dl kuohukermaa
2rkl Dijon -sinappia
1tl paprikajauhetta
1tl valkopippuria
(suolaa)

Aloita pilkkomalla herkkusienet. Paista sieniä hetki, jotta ylimääräiset nesteet poistuvat sienistä. Pilko samalla paprikat, kesäkurpitsa ja valkosipuli. Lisää paprikat pannulle kuullota hetki. Sen jälkeen on kesäkurpitsan ja herkkusienten vuoro.

Parin minuutin kuullotuksen jälkeen lisää kerma. Anna kerman keittyä hieman kasaan, mausta sinapilla, paprikajauheella ja valkopippurilla. Tässä vaiheessa voi lisätä suolaa, mutta ainakaan itse en sitä tarvinnut.

Pilko viimeiseksi purjo ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoa esim. täysjyväriisin kanssa.

-

Yritin tosiaan kerrankin tehdä kerrankin myös terveellistä ruokaa, joten ostin ihan oikeaa kermaa, enkä mitään kemikaalia, joka on maustettu kerma-aromilla.

Ja tänään illalla myös luvassa ruoanlaittoa, eli lisää kasvisruokaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti