keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kasvislasagne

Puhelimen näyttö hajosi. Lopullisesti. Oon aika tunari, mutta kyllä sen korjautettua tietty saa. :) Mutta tämä tekninen ongelma siis tarkoittaa, etten välttämättä saa kuvia kaikista ruoista ja nytkin tämänpäiväisestä reseptista en saa sitä siirrettyä koneelle. Eipä toisaalta lasagnesta mitään nättejä kuvia saakaan...

Kasvislasagne

lasagnelevyjä
juustoraastetta

Tomaattikastike
l pieni paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
100g herkkusieniä
8rkl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 jalopeno
2tlk tomaattimurskaa
suolaa, valkopippuria, cayennepippuria

Juustokastike
5rkl voita
6rkl vehnäjauhoja
9dl maitoa
200g juustoraastetta
suolaa, valkopippuria
(muskottipähkinää)

Valmista tomaattikastike pilkkomalla kaikki mieleiseksesi silpuksi. Kuumenna pannu ja paista sipuleita hetki. Lisää herkkusienet ja valkosipulit. Mausta hieman suolalalla. Lisää paprika ja viimeiseksi kesäkurpitsa, kuullota hetki ja lisää tomaattimurska. Heitä sekaan jalopeno, soijarouhe ja mausteet ja anna hautua puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa hieman vettä, sillä soijarouhe imaisee nesteet itseensä. Suolaa ei kannata laittaa tässä vaiheessa liikaa, sillä kastikkeen keittyessä kasaan suolakin alkaa maistua enemmän!

Juustokastike valmistuu sulattamalla ensin voin kattilassa ja lisäämällä vehnäjauhot. Paista vehnäjauhoja hetki kuitenkin niin, että ne eivät mielellään tummu hirveästi. Lisää maito ja vispaa vispilällä tasaiseksi, juustokastike paakkuuntuu helposti!

Kun kastike alkaa suurustua, lisää juustoraaste ja mausta mielesti mukaan.

Aloita lasagnen kokoaminen. Levitä pieni kerros tomaattikastiketta pohjalle (yksi pienikin kauhallinen riittää varsin hyvin tähän) ja lado ensimmäinen kerros lasagnelevyjä päälle. Levitä noin kolmasosa tomaattikastikkeesta peittämään levyt ja kolmasosa juustokastiketta taas tomaattikastikkeen päälle ja uudet lasagnelevyt.

Toista tätä, kunnes kastikkeet loppuvat, eli kolme kertaa. Viimeisessä kerroksessa jätä juustokastike laittamatta suoraan tomaattikastikkeen päälle ja lisää siihen vielä muutama lasagnelevy. Kaada sitten kaikki juustokastike levyjen päälle ja ripottele vielä juustoraastetta pintaan. Näin lasagnen kuoresta tulee ihana ja rapea!

Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, mutta pidä lasagnen pintaa koko ajan silmällä, ettei juusto tummu liikaa. Paiston loppuvaiheessa lasagnen päälle voi laittaa folion suojaamaan palamiselta.

-

Ja hyvää muuten oli. Juuri sopivan tulista ja ah, niin ihanaa. Ei todellakaan huomannut eroa lihaisaan versioon (paitsi että tämä oli parempaa). Tiedänpä ainakin mitä tarjoan joskus lapsille. :) Täytyy tosiaan alkaa käyttää tuota soijarouhetta enemmänkin.

Hursipäivityksiä ei ole nyt tullut, sillä Hursti lomailee kesän! Elokuussa taas uudestaan sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti