lauantai 12. heinäkuuta 2014

Täyteläinen sienikeitto

Simppeli ja halpa keitto luvassa. Tätä voi muunnella aivan makunsa mukaan niin mausteilla kuin pohjan kasviksillakin. Meillä oli varaa ostaa vain maitoa, joten todella yksinkertainen (mutta nams herkullinen silti) pohja tuli.

Kuvia ei vieläkään saatavilla, pahoittelen.

Täyteläinen sienikeitto

200g herkku- tai muita sieniä
1 iso sipuli
5rkl voita
5rkl vehnäjauhoja
8dl maitoa
50g juustoa
2rkl Pecorino -juustoa
suolaa, valko- ja mustapippuria

Hienonna sipuli ja pilko sienet näteiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sienet, anna paistua ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Mausta teelusikallisella suolaa ja pippuria tässä vaiheessa.

Kun seos on paistunut n. minuutin verran, kaada maito joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna keiton saavuttaa kiehumispiste ja käännä sitten pienemmälle, noin keskilämmölle. Hauduta puolisen tuntia.

Kun keitto alkaa saostua, lisää juustot ja mausta. Voit jättää keiton tällaiseksi tai hienontaa sen vielä sauvasekoittimella tai yleiskoneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti