keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kanelinen kanakastike kasvisriisin kera

Eilen löysin alennuksesta kanasuikaleita, jotka tietysti otin sitten käyttöön. Ne olivat valmiiksi marinoituja, mausteena hunaja-chili. Ei kovin voimakas ollut kuitenkaan se marinadi, joten melko saman lopputuloksen varmaan saa ihan tavallisella kanalla. Ja voihan aina laittaa sinne itse hieman hunajaa ja chiliä!

Kanelinen kanakastike ja kasvisriisi


Kastike
200g kanaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1pkt pekonia
2dl kermaa
1-2tl kanelia
1tl mustapippuria
(suolaa)

Riisi
täysjyväriisiä (meillä tästä tuli n. neljälle)
porkkana
puolikas paprika
suolaa
mustapippuria

Laita riisi kiehumaan ensimmäisenä, täysjyväriisillä menee lähes 40min valmistua. Pilko paprikat ja porkkanat pieniksi paloiksi, suunnilleen riisinjyvän kokoisiksi tai siitä vähän isommiksi.

Paloittele pekonit ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota noin minuutin ajan. Käännä lämpöä miedommalle, kun lisäät kanat. Paista kanat lähes kypsiksi ja lisää kerma. Mausta kastike ja anna sen keittyä kasaan hetki.

Samalla lisää hienonnetut paprikat ja porkkanat riisiin ja mausta, mikäli tarpeellista. Mahdollista on myös paistaa vihanneksia hetki pannulla, mutta me tykätään niistä enemmän raakana, joten siksi näin.

-

Ja illemmalla sit eilisen jälkkäri! Tää kastike oli kyllä hyvää, koska kana+kaneli=kaverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti