Kanelinen kanakastike ja kasvisriisi
Kastike
200g kanaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1pkt pekonia
2dl kermaa
1-2tl kanelia
1tl mustapippuria
(suolaa)
Riisi
täysjyväriisiä (meillä tästä tuli n. neljälle)
porkkana
puolikas paprika
suolaa
mustapippuria
Laita riisi kiehumaan ensimmäisenä, täysjyväriisillä menee lähes 40min valmistua. Pilko paprikat ja porkkanat pieniksi paloiksi, suunnilleen riisinjyvän kokoisiksi tai siitä vähän isommiksi.
Paloittele pekonit ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota noin minuutin ajan. Käännä lämpöä miedommalle, kun lisäät kanat. Paista kanat lähes kypsiksi ja lisää kerma. Mausta kastike ja anna sen keittyä kasaan hetki.
Samalla lisää hienonnetut paprikat ja porkkanat riisiin ja mausta, mikäli tarpeellista. Mahdollista on myös paistaa vihanneksia hetki pannulla, mutta me tykätään niistä enemmän raakana, joten siksi näin.
-
Ja illemmalla sit eilisen jälkkäri! Tää kastike oli kyllä hyvää, koska kana+kaneli=kaverit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti