lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juustoinen kalapiirakka

Edellisestä ruoasta jäi kalaa juuri sen verran jäljelle, että sain taiottua siitä kalapiirakan. Kuvaa en ikinä kerennyt ottaa, sillä lähdin heti ruoan valmistumisen jälkeen kavereille ja ennen palaamista olikin koko piiras jo lähes syöty, eli kuvaa ei valitettavasti nyt ole.

Juustoinen kalapiirakka

Pohja
2,5dl vehnäjauhoja
100g voita/margariinia
2rkl vettä
1tl suolaa

Täyte
100g kypsää kalaa paloiteltuna
10cm pala purjoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
50g herkkusieniä
50g homejuustoa
juustoraastetta

Maitoseos
2dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta yms.

Valmista pohja nyppimällä jauhot, margariini ja suola yhteen. Lisää vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi massaksi. Painele taikina voideltuun vuokaan, pistele siihen haarukalla reikiä ympäriinsä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10min ajan.

Leikkaa sipuli, valkosipuli, herkkusienet ja purjo silpuksi haluamallasi tavalla. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on lähtenyt ylimääräiset nesteet pois. Kuullota tämän jälkeen myös sipuleita ja valkosipuleita hetki. Jos käytät purjon valkoista osaa, voi sen laittaa piiraaseen paistamattakin. Ripottele esipaistetun pohjan päälle täytteitä tasaisesti. Murusta sitten runsaasti homejuustoa päälle.

Vatkaa kerma ja munat yhteen ja mausta seos haluamillasi mausteilla. Kaada seos täytteiden päälle ja ripottele vielä kerros juustoraastetta koko komeudelle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20min tai kunnes täyte on hyytynyt. Paiston aluksi voi piiraan päälle laittaa foliota, ettei pinta pääse tummumaan ennenkuin täyte on hyytynyt ja ottaa sitten folion paiston loppuvaiheilla pois, jotta päälle kuitenkin tulee kaunis kullanruskea väri.

-

Ja tänään tai huomenna on viini valmis ja päästään pullottamaan! Huomenissa myös matka kohti talovahdin töitä äidin luo alkaa, enkä malta odottaa, että pääsen sinne kokkailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti